Tuinderij De Ark

Tuinderij De Ark is een initiatief van De Arkgemeenschap Haarlem. De tuinderij startte in 2015 de werkzaamheden in de voormalige groentetuin van Klooster Euphrasia op Landgoed Dennenheuvel.

De Ark is een kleinschalige tuinderij en teelt mooie, gezonde groenten vooral voor mensen uit de buurt maar ook uit de wijdere omgeving. De tuinderij biedt werk of een dagbestedingsprogramma onder andere voor mensen met een persoonsgebonden budget. Zij werken daarbij samen onder begeleiding van professionele (zorg-)tuinders. Bovendien werken er vrijwilligers. Tuinderij De Ark teelt groenten vanuit en met respect voor de aarde, voor plant, dier en mens. Het is een plek waar mensen zinvol werk kunnen doen, een plek waar we oog hebben voor elkaar.

Zelfoogsttuin
Tuinderij De Ark is een biologisch-dynamische zelfoogsttuin. Geïnteresseerden in de tuinderij kunnen deelnemer worden door een oogstaandeel te kopen. In ruil daarvoor kunnen ze gedurende het groeiseizoen elke week hun groenten oogsten. We verwachten dat deelnemers af en toe ook de handen uit de mouwen steken, maar er is ook tijd voor gezelligheid, een praatje op een bankje in de tuin of het vieren van een feestje, bijvoorbeeld als de pompoenen geoogst worden.

Zorgtuinderij
Tuinderij De Ark biedt een werkplek of dagbesteding aan mensen met een persoonsgebonden budget of een zorgindicatie voor dagbesteding in natura. Er is plaats voor medewerkers met een verstandelijke beperking of beginnende dementie en voor medewerkers die vanwege een andere reden dagbesteding zoeken.

Gekwalificeerde zorg’boeren’ begeleiden het werk op de tuinderij. Het zijn mensen met ervaring in zorg en landbouw. De stichting Landzijde beoordeelt en garandeert de kwaliteit. Ook zullen er regelmatig vrijwilligers, waaronder diverse buurtbewoners, op de tuinderij  meehelpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *