Terugblik workshops

Afgelopen donderdag 24 september hebben 22 omwonenden van Dennenheuvel als direct belanghebbenden de tot nu toe opgehaalde ideeën verder uitgewerkt. In drie workshops met de thema’s ‘wonen’, ‘werken’ en ‘verpozen’ werden aan de ideeën die tijdens de bijeenkomst op 25 juni groene en oranje stickers hebben gekregen, waarden toegekend. Het ging om de bedrijfswaarde, sociale waarde en gebiedswaarde. Deze drie waarden vormen tezamen de waardeketen en geven een eerste zicht op de haalbaarheid van de ideeën.

IMG_6385 waarden en kaartjes 2

Voorbeelden van bedrijfswaarde zijn arbeidsplaatsen en winst. Bij sociale waarde kun je denken aan maatschappelijke voorzieningen. Gebiedswaarde kan heel breed zijn: denk aan een uitzichtpunt of natuur. Het ideale idee is er één die scoort op elk van de drie waarden. In de praktijk is het echter vaak zo dat alleen een groep van ideeën het complete waardenpakket oplevert. Zo kan een klein initiatief met weinig omzet (lees bedrijfswaarde) toch hoog scoren. Het was in deze workshops dan ook de kunst om ideeën te groeperen die gezamenlijk de complete waardeketen kunnen opleveren.

Op het moment werken we de workshops uit en leggen we de uitkomsten voor een juiste verslaglegging eerst terug bij de deelnemers van de workshops. In een volgend nieuwsbericht kunnen we u meer vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *