Terugblik bijeenkomsten

Vanaf de start op 24 april hebben we met individuele en groepsinterviews veel ideeën, wensen en zorgen verzameld. Woensdag de 24ste en donderdag de 25ste juni waren daarbovenop bijzondere dagen: een pitch podium, een werksessie met de gemeente en een brede bijeenkomst.

Op woensdagochtend was er voor organisaties en ‘eenpitters’ de gelegenheid een korte presentatie te geven over hoe zij vanuit hun deskundigheid hun wens zouden willen realiseren op Dennenheuvel. Die wensen liepen uiteen van woon/zorg leefgemeenschappen tot werkplaatsen voor jongeren onder begeleiding en winkeltjes met eigengemaakte producten.

Op donderdagochtend hebben gemeente ambtenaren en partners gezamenlijk hun ideeën en wensen aan de hand van de thema’s uit het collegeprogramma ‘Samen Duurzaam Leven’ opgeschreven. Na een  wandeling over het landgoed (het was zo mooi weer!) zijn de ideeën in hun samenhang verder doorgesproken. Voordat ze die ochtend aan de slag gingen was er overigens nog een feestelijk moment van ondertekening van de onderlinge samenwerking.

IMG_7084 (2)
Later die dag waren we blij met de grote opkomst tijdens de brede bijeenkomst. Rond de 50 deelnemers hebben we deze avond kunnen vragen groene (mee eens), oranje (over doorpraten) en rode (niet mee eens) stickers te plakken bij de ideeën die we de afgelopen maanden hebben verzameld. Op de foto’s ziet u een paar van die uitspraken die we per thema (visie, wonen, het bos, zorg, de tuin, verkeer, diverse ideeën, praktische zorgen en tijdelijke bestemming) op schildersezels hadden neergezet. Ook lagen er post-its en pennen om zelf ideeën bij te schrijven die je nog miste. We hebben deze avond een eerste indruk gekregen van ideeën die veel steun krijgen en welke helemaal niet. Het idee voor een UMTS toren en die voor een klein crematorium kregen bijvoorbeeld veel rode stickers. Over het al dan niet ontsluiten van het bos zijn de meningen meer verdeeld gezien het aantal stickers van verschillende kleuren.

IMG_7144 (2) IMG_7124
IMG_7175 IMG_7169

De komende weken tot aan de zomervakantie houden we nog een paar interviews en inventariseren we alles ter voorbereiding van de volgende fase na de zomervakantie. Dan gaan we de verzamelde ideeën verder verdiepen in workshops. We hebben al vele aanmeldingen voor deze workshops gekregen. Heeft u ook belangstelling om mee te doen en bent u omwonende van het landgoed? Dan nodigen wij u uit zich aan te melden via het contactformulier op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *