In Memoriam Max van Dijk

Vrijdag 24 augustus 2018 overleed Max van Dijk, 68 jaar jong en met hart en ziel voorzitter van de Dahliavereniging die sinds mensenheugenis op Landgoed Dennenheuvel tuiniert. Ik sprak hem op 3 juli voor het laatst in die hoedanigheid. Trots presenteerden hij en Auke van Dijk de officiële akte van oprichting van de Dahliavereniging Bloemendaal, eerder die dag. Daarmee kwam een einde aan de ietwat vrijblijvende verenigingsstructuur van de volkstuinders en was opnieuw een stap gezet om de vereniging tot in lengte van jaren te laten floreren. De nieuwe pachtovereenkomst met Klooster Euphrasia had hij graag ook nog getekend maar was helaas nog niet gereed.

Voor ‘zijn’ tuin en volkstuinders ging Max door het vuur. Wat hij in zijn hoofd had, zat nergens anders. Hij onderhandelde graag, kon lang doorvragen, scherp uit de hoek komen en voelde feilloos aan als er iets schortte in een relatie. En natuurlijk beleefde hij veel plezier aan het tuinieren zelf en de gezellige leerzame momenten met zijn collega-volkstuinders. Het heeft allemaal bijgedragen aan toekomst voor verscheidenheid op het landgoed en dat is goed want verschillen verrijken.

Laten wij Max in ere houden, zijn nalatenschap met respect koesteren en tot volle bloei brengen. Van harte wensen wij Marianne en alle andere geliefden veel sterkte, kracht, en zegen in de tijd die komen gaat.

Hubert H.M. Janssen
Directeur Klooster Euphrasia
Landgoed Dennenheuvel

2 thoughts on “In Memoriam Max van Dijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *