Massastudie enthousiast ontvangen

We zijn weer een flinke stap verder in de herontwikkeling van Landgoed Dennenheuvel. Maandagavond 4 juli 2016 heeft stedenbouwkundig bureau Moke Architecten de resultaten van een zogeheten massastudie gepresenteerd. Onderzocht is welke bouwvolumes op welke plek wenselijk en mogelijk zijn. Grootste veranderingen in het plan zijn:

  • we zien in principe af van de losse bijgebouwen op het landgoed, vanwege het Natura2000 gebied;
  • de oprijlaan is in het huidige plan naar het oosten opgeschoven, zodat met een uitgestelde ontmoeting het carré wordt bereikt; de verkeersdruk bij de school neemt hierdoor af en dat komt de verkeersveiligheid ten goede;
  • het carré hebben we nu zo ontworpen dat het gebouw mooi om de Terp heen “krult”;
  • de afstand tussen het schoolgebouw en de nieuwe gebouwen is vergroot, zodat de nieuwbouw volledig door het groen wordt omhuld;
  • in plaats van 6-8 woningen willen we nu 4 woningen op de plek van Pelletier ontwikkelen waardoor er meer ruimte voor het bos ontstaat.
Overzicht vlekkenplan

Inclusief een aantal positief kritische reacties werd het plan door de meeste van de ongeveer 60 geïnteresseerde aanwezigen enthousiast ontvangen. Zowel de gemeente als omwonenden en belangstellende partijen waren maandagavond aanwezig. Gastvrouw Franka en gastheer Marc van Villex heetten iedereen hartelijk welkom met koffie en thee in het nieuwe thuis van de statushouders die sinds april in Euphrasia en Dennenheuvel wonen. Wij kijken terug op een geslaagde avond en bedanken iedereen die aanwezig was of in een eerder stadium heeft meegedacht om te komen tot de verbeterende plannen.

Visualisatie Maquette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *